Christel

Wie ben ik?

 

Mijn naam is Christel Brink. Ik ben getrouwd, heb een zoon en woon in Arnhem.

Naast mijn werk als wandelcounselor ben ik werkzaam als Teammanager bij een woonvoorziening voor mensen met een Autisme Spectrum Stoornis. In mijn praktijk voor counseling maak ik gebruik van een flinke berg aan werkervaring en scholing. 

In 1997 ben ik afgestudeerd als sociotherapeut aan de 'Hogeschool van Utrecht'. Vele facetten van de hulpverlening heb ik mogen meemaken. Dit was vooral in de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg en crisiszorg. De afgelopen 10 jaar werk ik in leidinggevende functies, waar ik de combinatie van het coachen van medewerkers en ook die van cliënten combineer. 

 

Waarom coachen?

 

In mijn werk als coach/counselor en als leidinggevende heb ik de afgelopen 25 jaar het wandelen veelvuldig constructief ingezet. Mijn ervaring op dit gebied is dan ook groot. Coachen gaat voor mij vooral over het leren (opnieuw) ontdekken van je eigen autonomie. Weer voelen dat je eigen keuzes kunt maken en dat je weer regie ervaart over jezelf. Dat je niet alleen maar keuzes maakt omdat het zo hoort of je afvraagt wat anderen ervan vinden. Dit kan op verschillende gebieden in iemands leven zijn. Denk aan werk, gezin, familie of vrienden. Het geeft mij voldoening om te zien dat na de gesprekken mensen weer gezonde en vooral volwassen keuzes kunnen maken. Keuzes die ook echt bij hen passen.

Waarom in de natuur?

 

Heerlijk vind ik het om de natuur in te gaan. Dit doe ik het liefst wandelend. Als ik wandel kom ik altijd op nieuwe en frisse ideeën. Ideeën die ik achter een computer of thuis op de bank nooit zou hebben bedacht. Mijn hoofd wordt rustig en ik voel me na de wandeling heerlijk ontspannen. Omdat het voor mij werkt moet het vast ook voor anderen werken, bedacht ik mij. Zo is wandelcounseling ontstaan.

 

Hoe werk ik?

 

Als wandelcounselor richt ik me met jou op het hier-en-nu, zonder voorbij te gaan aan eerdere ervaringen in je leven. We werken dus al wandelend aan praktische oplossingen. 

Ik loop met jou mee om je te begeleiden en richting te geven. Dit doe ik door de juiste vragen te stellen. Jij vindt dan zelf de antwoorden en krijgt inzicht in je situatie. Het wandelen helpt je zaken los te laten of juist toe te laten. Ik begeleid je in de opbrengst van je nieuwe inzicht of idee, zodat jij kunt experimenteren of actie kunt nemen.

 

Kenmerkend voor mij is mijn inlevingsvermogen. In mijn houding ben ik open en heb ik oprechte aandacht. Ook kan ik prikkelend en direct zijn in mijn benadering, maar altijd met gevoel en op een wijze die bij jou past. Hierdoor komen we vaak snel tot de kern. We draaien er dus niet omheen.

Verder ben ik ruimdenkend en kijk ik onbevangen naar jouw situatie. Niets is mij vreemd. Ik kan snel denken en daarom ook snel schakelen. Van nature ben ik een nuchter en realistisch type.

 

Klik eens op de button van Instagram. Dan kun je zien op hoeveel mooie plekken ik al gewandeld heb rondom Arnhem. Allemaal plekken waar wij ook kunnen gaan wandelen.

Zie ik je binnenkort voor een wandeling?

 

  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon
  • Wix Twitter page
  • LinkedIn Social Icon

Go for a walk,

think new thoughts

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now