top of page
Christel

Over mij

 

Mijn naam is Christel Brink en ik woon sinds 1993 in Arnhem.  

In 1997 ben ik afgestudeerd als sociotherapeut aan 'Hogeschool De Horst in Driebergen'. Mijn derde jaars stage was bij het Dr. Leo Kannerhuis. Dit is een instelling waar iedereen met een diagnose autisme behandeld kan worden. Ik heb mij toen gespecialiseerd in Autisme. Later heb ik op meer plekken gewerkt. Vooral in de GGZ ( forensische psychiatrie) , gehandicaptenzorg en in de crisiszorg. Ik heb dus veel mogen zien en meemaken en mogen verdiepen in het veelzijdige vak van de hulpverlening. 

De laatste 17 jaar werk ik in leidinggevende functies, waar ik de combinatie van het coachen van medewerkers en ook die van cliënten combineer. 

Naast mijn werk als wandelcounselor ben ik dus ook werkzaam als Teammanager bij een woonvoorziening voor mensen met een Autisme Spectrum Stoornis. Ondertussen weet ik dus wel hoe een koe een haas vangt. 

Dat was mijn werk, maar verder hou ik zelf natuurlijk ook van lange wandelingen maken, af en toe uit eten gaan en lekker en gezond koken voor mijzelf en mijn geliefden. Verder hou ik ook van foto's maken. De foto's op deze website zijn dus ook van mijzelf. En natuurlijk hou ik ook van passief ontspannen zoals netflixen en gewoon heerlijk met een boek op een rustige plek.

 

Waarom coachen?

 

In mijn werk als coach/counselor en als leidinggevende heb ik de afgelopen 25 jaar het wandelen veelvuldig constructief ingezet. 

Coachen gaat voor mij vooral over het leren (opnieuw?) ontdekken van je eigen autonomie. Weer voelen dat je eigen keuzes kunt maken en dat je weer regie ervaart over jezelf. Dat je niet alleen maar keuzes maakt omdat het zo hoort of je afvraagt wat anderen ervan vinden. Dit kan op verschillende gebieden in iemands leven zijn. Denk aan werk, gezin, familie of vrienden. Het geeft mij voldoening om te zien dat na de gesprekken mensen weer keuzes die ook echt bij hen passen.

Waarom in de natuur?

 

Heerlijk vind ik het om de natuur in te gaan. Dit doe ik het liefst wandelend. Als ik wandel kom ik altijd op nieuwe en frisse ideeën. Ideeën die ik achter een computer of thuis op de bank nooit zou hebben bedacht. Mijn hoofd wordt rustig en ik voel me na de wandeling heerlijk ontspannen. Omdat het voor mij werkt moet het vast ook voor anderen werken, bedacht ik mij. Zo is wandelcounseling ontstaan.

 

Hoe werk ik?

 

Als wandelcounselor richt ik me met jou op het hier-en-nu, zonder voorbij te gaan aan eerdere ervaringen in je leven. We werken dus al wandelend aan praktische oplossingen. We kijken naar patronen die vaak vast geworteld zijn. Of naar het systeem waarin je bent opgegroeid. Deze patronen en systemen zeggen veel over hoe je nu keuzes maakt.

Ik loop met jou mee om je te begeleiden en richting te geven. Dit doe ik door de juiste vragen te stellen. Jij vindt dan meestal zelf de antwoorden en je krijgt inzicht in jouw situatie. Het wandelen helpt je zaken los te laten of juist toe te laten. Ik begeleid je in de opbrengst van je nieuwe inzicht of idee, zodat jij kunt experimenteren of actie kunt nemen.

 

Kenmerkend voor mij is mijn inlevingsvermogen. In mijn houding ben ik open en heb ik oprechte aandacht. Ook kan ik prikkelend en direct zijn in mijn benadering. Dit altijd met gevoel en op een wijze die bij jou past. Hierdoor komen we vaak snel tot de kern. We draaien er dus niet omheen.

Verder ben ik ruimdenkend en kijk ik onbevangen naar jouw situatie. Niets is mij vreemd. Ik kan snel denken en daarom ook snel schakelen. Van nature ben ik erg gevoelig en ook een nuchter en realistisch type. 

 

Klik eens op de button van Instagram. Dan kun je zien op hoeveel mooie plekken ik al gewandeld heb rondom Arnhem. Allemaal plekken waar wij ook kunnen gaan wandelen.

Zie ik je binnenkort voor een wandeling?

 

274681389_10222381740281320_1087887557192488703_n.jpg
  • Spotify
  • Wix Facebook page
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
17890753771748158.jpg
17851777195681407.jpg
bottom of page