top of page
Waarom Wandelen?
foto bomen lucht.jpg

Wandelen is prettig om te doen. Bijna iedereen kan het en heeft er ervaring mee. Een wandeling geeft je energie. Er komt ruimte vrij voor andere, meer positieve gedachten. Het zet je dus niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal in beweging.

                       

"Walk your worries away!"

 

Bij wandelcounseling zitten we niet in een veilige beslotenheid van een praktijk. We zoeken de ruimte op en gaan de natuur in.

De omgeving van Arnhem biedt veel uitgestrekte bos- en heidegebieden. De Ginkelse Heide, Veluwezoom en andere natuurgebieden op de (Hoge)Veluwe zijn uitermate geschikt om mooie wandelingen te maken. Maar vergeet ook niet alle mooie parken die Arnhem rijk is.

 

Al lopend gaan we met elkaar in gesprek. De meeste mensen vinden het prettig om te praten met iemand die naast hen loopt in plaats van iemand die tegenover je zit. Het juist niet hebben van oogcontact maakt dat je vrijer denkt, voelt en praat. Je wordt niet afgeleid door een beperkte ruimte of de houding van je gesprekspartner.

 

Een stilte in een gesprek voelt tijdens een wandeling niet ongemakkelijk. In de buitenlucht zijn nodigt als vanzelf uit tot vertellen, loslaten,verbinding maken met jezelf en met wat je wilt bereiken. 

 

Wandelen helpt om zaken in een ruimer perspectief te zien. Het maakt je hoofd vrij en daardoor is het gemakkelijker om te luisteren naar die eigen innerlijke stem, je essentie. Die essentie is dan ook het onderwerp van de wandeling.

bottom of page