top of page

Aandacht


Er is een verschil tussen een totaal overzicht hebben over allerlei dingen die je doet, of alles tegelijkertijd willen doen. Dat laatste, alles tegelijk willen doen veroorzaakt onrust en stress. Je kunt namelijk niet alles tegelijk doen. Je kunt wel alles doen maar je aandacht duidelijk richten op één ding tegelijk. Niet alle gebieden krijgen dan de aandacht die het verdient.

Je aandacht compleet op één ding richten is belangrijk en geeft je rust.

Zo is dat met alles dat je doet. Geef de aandacht, de volledige aandacht aan wat je doet. Of het nu je werk is of in je relaties. Wanneer je een maaltijd kookt of de was vouwt. Je een verhaaltje voorleest of in de tuin werkt. Het gaat niet om wat je doet in je leven maar hoe je dit doet.

Op het moment dat je elke stap in je leven bewust neemt en de aandacht geeft die het nodig heeft zal je energie ervaren, zal je voldoening ervaren en zal je een serene rust in jezelf kunnen ervaren, elke dag van je leven.


In de wandelingen die ik maak met mensen die ik coach is dit vaak de kern. We willen alles tegelijk, maar we doen niets echt goed. Daardoor ervaar je veel stress en druk. En het allervervelendste is dat je het overzicht verliest. Waardoor alles een grote brei wordt. In de wandelingen kun je door hele eenvoudige oefeningen leren hoe je iets met aandacht doet. Deze oefeningen zijn niet zweverig maar bieden je juist praktische handvatten voor in het dagelijkse leven. Ook in gesprek met elkaar kun je komen tot prioriteiten stellen. Waar geef je graag de volle aandacht aan? Wat is jouw aandacht niet waard? En wat kan misschien wel later?

Meer informatie over de wandelingen vind je op mijn website. (Waar je nu waarschijnlijk op zit omdat je op mijn blog hebt geklikt).


En anders klik je hier: https://www.wandelcounselor.nl/contact

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Balans

Counselor

bottom of page