top of page

Wandelcounseling tijdens de coronacrisis, juist nu!

Uitdaging

Wandelcounseling tijdens deze coronacrisis blijkt een uitdaging. Dat komt niet omdat er geen behoefte meer is. Integendeel. De behoefte is alleen maar groter geworden. Mensen piekeren meer over hun gezondheid en hun dierbaren. Ik merk het aan de nieuwe aanmeldingen, maar ook aan de bestaande klanten.

Juist nu meer behoefte

Het afzeggen van de wandelsessies kwam ook niet goed aan bij de meesten. Niet omdat ze er geen begrip voor hadden, maar omdat ze juist nu meer behoefte hebben aan het naar buiten gaan en aandacht nodig hadden voor hun situatie.

‘Nee, liever niet afzeggen was een veel gehoorde zin. 'Ik voel me al zo opgesloten in mijn huis en mijn hoofd zit helemaal vol met negatieve en angstige gedachten’, zeiden de meesten. ‘Ik werk online nu, maar mis de structuur en daardoor word ik onzeker’, en doe ik wel genoeg thuis? Ik heb het gevoel dat ik nu elk moment aan moet staan. Hoe geef ik in deze nieuwe situatie mijn grens aan?’

'En hoe combineer ik dit allemaal? En juf zijn en thuiswerken en mijn partner op mijn lip?’ ‘Mijn hoofd tolt van de informatie die ik krijg rondom het virus, ik kan niet meer ontspannen’. 'Mijn moeder zit eenzaam thuis en doet een groot beroep op mij, hoe kan ik hier zo mee omgaan dat ik mijzelf niet voorbij loop?’. 'Ik woon alleen en ben nu nog eenzamer dan ooit. Ik merk dat ik steeds somberder word'.

Zo zie je maar. Vragen en problemen stoppen niet met het coronavirus. Juist niet. Dat heb ik nu wel ervaren. Er komen zelfs nieuwe dilemma's bij.

Live contact

Wandelsessies op de oude manier ( samen lopen) ben ik blijven doen. Maar ik merkte dat het voor veel niet werkte. Want die 1,5 meter garanderen blijkt lastiger dan we denken. Voordat je het weet kom je te dichtbij, omdat nabijheid helpt en het gesprek intensiever maakt. In gesprek ben je dan niet altijd even alert. En voordat je het weet word je de berm ingedrukt omdat je spastisch die 1,5 meter in acht wil nemen. Of we houden het pad bezet en kunnen anderen ons niet op een veilige manier passeren. Daardoor worden we gestoord in het gesprek en worden we weer afgeleid van het gesprek.

Mobiele Wandelsessies

Daarom ging ook ik nadenken over een alternatief. In overleg met mijn klanten. Daar kwam echter een goed werkende manier uit voort. Namelijk: Mobiele wandelsessies. We lopen allebei in ons eigen wandelgebied met de telefoon in onze zak ( geen beeld!!) en je oortjes in. Ik en mijn klanten waren verrast hoe goed dit werkt. Ik kon me goed focussen en mijn klanten merkte evenveel effect. Gaan we dat tijdelijk inzetten, was ons besluit. En wellicht blijft het in de toekomst wel een goede aanvulling op mijn aanbod.

Voordeel

Want weet je wat nu een voordeel is van deze manier van werken? Het kan van elke plek uit Nederland. Je hoeft niet meer per se bij me in de buurt te wonen. Wil je ook een kennismaking met Mobiel Wandelen? Kijk dan voor meer info en prijzen op mijn website.


65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Balans

Counselor

bottom of page